Kontor, 170 m2, Erik Dahlbergsgatan 3, Göteborg

Fräsch, charmig och mestadels öppen/yteffektiv kontorslokal. Vindslokal, med högt i tak & bästa läge i Vasastan. Ett stenkast från Vasaplatsen.


Lokaltyp Kontor
Storlek 170 m2
Lokalnummer
Hiss Hiss finns

Erik Dahlbergsgatan 3 har ett bra läge i Vasastan, nära all tänkbar service, med Vasastans charm och med direkt närhet till absoluta city. Lokalen ligger i en äldre fastighet, men lokalen är moderniserad med, bl. a, ordentlig ventilation. Lokalen är nästan helt öppen, med 2 mindre enskilda rum. Mycket lokal för pengarna.

Typ

Kontor

Storlek

170 m2 - Kontor

Hiss

Hiss finns i fastigheten

Planlösning

Öppen planlösning med 2 rum.

Fastighetsbeteckning

Erik Dahlbergsgatan 3

Kommun/Ort/Område

Göteborg/Göteborg/Centrum

Gatuadress

Erik Dahlbergsgatan 3

Omgivning

Centrum gränsar i norr till Göta älv, i öster till E6:an, i söder till Mölndal och i väster till Linnéstaden. Inne i centrum hittar ni Göteborgs stadsmitt med historiska byggnader sammanvävda med citypulsen och alla affärer, restauranger, caféer m.m. Området sträcker sig mellan Vasaplatsen och Haga, huvudstråket genom stadsdelen är den breda Vasagatan med ett gångstråk i en allé i mitten och med serveringar längs hussidorna.

Stadsdelen bebyggdes till största delen mellan 1870-1920, här finns en stor mängd välbevarade stenhus. Stadsdelens utformning bestämdes i en stadsplanetävling som utlystes 1861, Sveriges första. 23 förslag kom in, men inget av dem bedömdes vara så bra att det var värt första pris, istället fick två förslag varsitt andra pris.

De två förslagen låg till grund för den stadsplan som togs fram 1866. Enligt den så skulle stadsdelen bebyggas med fyrkantiga kvarter och ha breda gator. Inspiration hämtades från Paris och Wien.
Arkitekt till många av husen i Vasastaden var Johan August Westerberg (1836-1900). På Erik Dahlbergsgatan, i hjärtat av Vasastan och med absoluta city inpå knuten är denna fastighet lokaliserad.

Kommunikationer

Flera spårvagns-/busslinjer i nära anslutning, på Vasaplatsen.

Service

Hela centrala Göteborgs serviceutbud på promenadavstånd.

Lokalisera AB

Robert Atterfelt
Mäklare

Tel: 031 - 40 73 30
Mobil: 070 - 965 42 63
Hemsida: www.lokalisera.se

robert@lokalisera.se